Mojich 7 (overených) tipov ako si vytvoriť pravú vianočnú náladu

Ahojte, 

dnes som si pre vás pripravila mojich sedem tipov, ktoré vám zaručene pomôžu vytvoriť dokonalú (šťastnú a veselú) vianočnú náladu. Dokonca už aj sneh a mráz za oknami nám potvrdzuje, že už je na to ten správny čas.


1. Začnite s dekoráciami. 

Hneď po tom, ako dokončíte tradičné, veľké, vianočné upratovanie, sa pustite do dekorovania bytu či izby. Od adventného venca, cez svetielka až po vianočný stromček. Nákupné strediská doslova v týchto chvíľach praskajú vo švíkoch od dekorácií a ozdôb. Ja som sa vybláznila v Kik, Pepcu aj Kauflande, kde majú rozkošnosti od výmyslu sveta. Mne dekorovanie bytu robí celý rok radosť, ale pred vianočnými sviatkami to má ešte väčší šmrnc. Predsa len, keď vojdete do miestnosti, v ktorej vidieť vianočné dekorácie, hneď sa aj budete cítiť "vianočnejšie".


2. Adventný kalendár pre všetkých. 

Aj vy ste sa ako malí nevedeli dočkať, kedy už konečne príde 1. december, aby ste si mohli otvoriť prvé okienko z čokoládového kalendára? A koľké z vás (rovnako ako ja) podvádzali a vyberali políčka aj o deň dopredu? Tak prečo si tieto časy nezopakovať aj teraz, keď už sme dospelí... :) Aj tento rok je sortiment adventných kalendárov pre dospelých, najmä pre ženy, celkom veľký. Hlavne kozmetické kalendáre vydáva pomaly každá značka. Samozrejme, nezabudnime ani na naše mužské polovičky. Alebo môžete pre svojho partnera vyrobiť kalendár na mieru, podľa jeho gusta. Dokonca už zoženiete aj adventný kalendárik pre svojich miláčikov (psa alebo mačku). 

Pre ňu: Nivea, pre neho: Balea (dm drogéria), pre psíkov: Rocco
Tento rok u mňa pristál kalendárik od Makeup revolution. 

3. Čas na Vianočné trhy. 

Každoročne sa vianočná sezóna začína otvorením vianočných trhov. Stánky s cigánskou a inými tradičnými dobrotami sú nám všetkým veľmi dobre známe. Myslím, že takmer každý aspoň raz za sezónu ide na tieto trhy. Zahriať sa vareným vínkom za zvuku kolied, kúpiť zopár drobností, možno aj darčeky pre blízkych, dať si k tomu niečo pod zub a viesť rozhovory s tými, na ktorých nám záleží. Pre mňa tieto chvíle predstavujú ideálnu vianočnú pohodičku. Samozrejme, aj vianočné trhy sú ďalšou príležitosťou na spoznávanie nových krajov. Takmer všetky európske hlavné (alebo väčšie mestá) sa doslova predbiehajú o to, ktoré bude mať krajšiu výzdobu. Tak prečo si túto nádheru nepozrieť a nevybrať sa aj v tomto predvianočnom období na výlet, preč od domáceho zhonu. Pomerne blízko je napríklad Viedeň, kde majú už tradične prekrásnu výzdobu a hneď niekoľko miest s vianočnými trhmi,o ktorých som sa ale viac rozpísala v minuloročnom článku /klik tu :).  


4. Spravte si varené vínko alebo punč aj doma. 

Vianočnú pohodičku s dekou a hrubými ponožkami dokonale dotvorí vôňa klinčekov v horúcich nápojoch - vo varenom vínku, punči alebo grogu. Počas chladných decembrových večerov si ich veľmi ľahko viete spraviť aj doma. Najlepšie je, že tu sa fantázii a chuti medze nekladú. Ako malý tip mám pre vás recept na vynikajúci malinový punč. V hrnci si necháme skaramelizovať hnedý cukor, zalejeme ho vodou a necháme vyluhovať malinový čaj. Po vyluhovaní, prilejeme červené víno a okoreníme klinčekmi, škoricou a badiánom. Nakoniec vsypeme maliny (buď čerstvé alebo mrazené) a pre tých, ktorí to chcú mierne ostrejšie, stačí pridať rum alebo griotku. Pokiaľ sa vám zdá málo malinový alebo sladký, dajte doň kvapku malinového sirupu. Zaručene si pochutnáte. 


5. Rozvoňajte si domov pečením. 

Neodmysliteľnou súčasťou vianočných príprav je pečenie koláčikov. Bodaj by aj nie, veď perníčky, vanilkové rohlíčky, šuhajdy alebo linecké pečivo nájdete v každej dobrej domácnosti. Okrem toho, že si na svojom diele budete môcť zamaškrtiť, váš domov bude voňať po škorici či vanilke. To sa hneď lepšie myslí na Vianoce. Ja neviem odolať parížskym rožkom a punčovým rezom. Aj taký antitalent na pečenie, ako som ja, sa pokúsi niečo upiecť a dodať domovu vôňu Vianoc. Tak ma v tom nenechajte a skúste to so mnou. Výsledok vám snáď budem môcť aj ukázať na instastory. A keď nie, tak vďaka za šikovné tety cukrárky a pekárky :). 


6. Oprášte svoj vianočný playlist. 

Narovinu, kto z vás nemá žiadnu obľúbenú vianočnú pieseň alebo film, na ktorý sa celý rok teší. Veď predsa len, keď si spievate Last Christmas v decembri, nikto si narozdiel od zvyšku roka, nebude udivene klopať na čelo. Tak ako každý rok, aj tento si s radosťou pozriem klasiku - Tri oriešky, Mrázika a Perinbabu. Tento rok navyše vyšiel animovaný film Grinch, ktorému určite tiež neodolám. Popri príprave koláčov, zdobení bytu a upratovaní si spríjemním atmosféru aj koledami alebo vianočným mixom

7. Kúpte si kúsok oblečenia s vianočným motívom. 

Čím si ešte viac vyrobiť vianočnú náladu, ak nie tým, že sa zaodejete do niečoho s vianočným motívom. Či už sú to len veselé ponožky alebo pyžamo. Ak však chcete efekt znásobiť, tento efekt určite si vyberiete z obrovského množstva svetríkov. Veľa značiek má v ponuke, či už decentnejšie alebo bláznivejšie vianočné motívy. Aj ja som si vybrala svoj tohtoročný veselý sveter s tučniakom z kolekcie v F&F. Veď takýmto kúskom nielen rozveselíte seba ale aj svoje okolie. 

Sivý pulóver - Bonprix, Ponožky - Happy Socks, Červený svetrík s buldočkom - F&F
Verím, že sa na Vianoce tešíte rovnako ako ja a s týmto článkom dostanete ešte väčšiu chuť si vytvoriť riadnu vianočnú náladičku. 

Majte sa krásne (a vianočne),
vaša Dada.

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Varené vínko a oblečenie sú super tipy! Takýto námet článku teraz vidím takmer na každom blogu ale tieto 2 tipy boli asi také novinky :)
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem, za tvoj komentár :)