Ako sme si užili Vianoce? OUTFITPOST

Ahojky, 

Vianoce už máme za sebou. Zemiakový šalát už nám všetkým lezie asi aj ušami a koláče určite budeme dojedať ešte po Novom roku. No Vianoce by nemali byť len o darčekoch a stromčekoch, ktorými nás priatelia spamujú už od začiatku decembra. Popravde, vianočného ducha v podobe pokoja a lásky, by sme si navzájom mali priať celý rok. Smutné je, že ale nie vždy je to tak a materiálne dary a víťazstvo v disciplíne dať čo najviac a najdrahšie nám skôr tento pokoj uberajú. Dnes vám chcem povedať, ako som svoje "putovné Vianoce" strávila ja s priateľom. 





Aby som začala po poriadku, tak 23.12. (zatrúbte fanfárami) sme sa konečne dostali na vianočné trhy do Viedne. Už druhý rok si to dávame ako vianočné predsavzatie, no vždy nám do toho skočili pracovné alebo školské povinnosti. Takže deň pred Štedrým dňom sme si konečne toto mohli zo svojho zoznamu odškrtnúť. Trhov je tam však neúrekom, takže sme si spravili celodennú túru po rôznych miestach. A teda užili sme si to veľmi. Začali sme na trhoch v Schönbrunne. Fúkalo o sto šesť ale pohárik s punčom a krásna atmosféra to všetko zahnala. Inak veľmi oceňujem nápad s keramickými hrnčekmi, podľa mňa krásna ekologická a praktická pamiatka na tieto zážitky.  A my sme si odniesli domov rovno dva :). Pokračovali sme na trhy na Karlplatz, kde okrem iného mali aj ohrádku s ovečkami a chlpatými prasiatkami. Odtiaľ na veľmi malú medzizastávku do BIPA drogérie (žiaden môj výlet sa bez tohto nezaobíde) a potom na Stephansplatz na ďalšie trhy. Opäť zahriaty tentokrát vareným vínkom sme pokračovali ďalej až sme sa dostali (už za tmy) na tie najslávnejšie a asi aj najväčšie trhy vo Viedni na Rathausplatz. Neuveriteľne krásna výzdoba, koledy, všade krásne rozvoniaval punč a dobroty. Bolo sa na čo pozerať. Určite, ak ste ešte neboli, budúci rok bežte. Nakoniec sme skončili na poslednom mieste a to Maria-Theresien-Platz. Odtiaľ sme sa unavení ale šťastní sa vrátili do Bratislavy, kde sme sa ale aj s darčekmi zbalili a išli k drahého rodičom.







S priateľom trávime na striedačku štedrý deň spolu. Minulý rok sme boli u mojich rodičov, tak teraz prišiel čas na výmenu. Veľmi pokojne sme deň strávili odpočinkom pri rozprávkach a koláčikoch a večer pekne upravení, sme si hneď po večeri spravili rodinné fotenie a následne rozdali darčeky. Perfektnú atmosféru doplnilo varené vínko a opäť pozeranie na nestarnúce vianočné klasiky ako 3 oriešky pre Popelku, Mrázik a podobne. 






Ráno sme sa vydali na cestu, zase pre zmenu k mojim rodičom. Po príchode sme si odovzdali darčeky, dali si opäť na obed rybku a zemiakový šalát a zbytok dňa sme si užili zase pre zmenu pri vaječnom likéri a vianočnom televíznom programe, popri ktorému sme sa stíhali aj rozprávať a smiať. Samozrejme, na druhý sviatok vianočný sme navštívili ešte aj starých rodičov, ako mojich, tak aj priateľových. Všade boli samé dobroty a zákusky, čo asi nikoho na Vianoce neprekvapuje. 


čelenka - H&M, rolák, nohavice - Lidl, kabelka - jej.sk, šál - Reserved 

Trhy na Rathausplatz 


Napriek všetkým tým krásnym darčekom, ktoré si veľmi vážim a naozaj za ne veeeeľmi ďakujem (nebojte, aj o tom bude článok), ma najviac tešia tie vysmiate tváre ľudí, s ktorými tieto sviatky trávim alebo som ich zase po dlhom čase videla. Hrejivý pocit u srdca si však chcem uchovať, čo najdlhšie. Majte na pamäti, že pekne sa k sebe správať máme celý rok a nie len na Vianoce a Nový rok. A aj myslieť na svojich blízkych, aj keď fyzicky s nimi byť nemôžete. 

A čo vy ako ste trávili dni voľna a ako prebieha váš štedrý deň? Boli ste už vo Viedni na trhoch? A viete si Vianoce predstaviť bez hromady dobrôt a koláčikov? Pochváľte sa do komentára. 

Prajem Vám teda ešte krásne prežitie zvyšných dní tohto roka. 


Majte sa krásne,
vaša Dada. 


You Might Also Like

2 komentárov

  1. My se do Vídně před Vánoci s přítelem tak nějak chystáme už 2 roky, ale zatím jsme se tam ještě nedostali :D letos jsme byli v Amsterdamu a pak slavili Vánoce spolu ještě před Štědrým dnem :) od Štědrého dne jsem byla s rodinou, kde to celkem skřípalo, takže atmosféra nic moc. Dobrot bylo ale všude spoustu a pořád tu máme cukroví, samá těžká jídla a člověk neodolá :D

    LENN

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odporúčam aby ste sa ďalší rok vydali do Viedne, podľa mňa to stojí za to :) No to teda človek neodolá :) Ďakujem za komentár :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem, za tvoj komentár :)