Veci, ktoré (ne)mám rada na jesennom období

Ahojky, 

neviem ako vy, ale mne ten čas veľmi rýchlo uteká. Prišla jeseň. Tielka, sukne a odevy z ľahkých materiálov sú už oficiálne odložené na zimný spánok. Mne ako človeku milujúcemu leto, teplo a slnko,to však vženie zopár slzičiek do očí. No ako vo všetkom v živote, aj na jeseni sa nájdu určité výhody a nevýhody. Tie moje by som vám veľmi rada prezradila, spolu s dnešným outfitom.



1. Nepriaznivé počasie 

Slnečných dní už bude menej a menej a ja to neznášam práve najlepšie. Pocity únavy, melanchólie a "nič sa mi nechcenia" sa tým prejavujú čoraz častejšie. Pri pohľade z okna sa vo mne vynára spomienka na hlášku mojej babky, "no tak von by som v takomto  počasí ani psa nevyhnala". A vtedy vám dôjde, že haha ale ty musíš ísť do práce prípadne do školy. V Bratislave ešte okrem dažďa dokáže potrápiť aj silný vietor. Nič príjemné to nie je. A ak sa tieto dva živly spoja, už vám nič nepomôže. Jedinou svetlou stránkou je, že môžeme vyvetrať svoje krásne dáždniky, alebo čižmy do dažďa. A ak nič také nemáte, je tu pádny dôvod, si nejaké zaobstarať :). 



2. Menej času stráveného vonku

S prvým bodíkom sa spája aj tento druhý. Časom výletov, dlhých (aj večerných) prechádzok, posedávaniu len tak vonku alebo na balkóne, už absolútne odzvonilo. Teda pokiaľ nie ste odvážlivec patriaci k skupinke otužilcov. Prechádzky sa dajú vydržať len na krátky čas a len počas slnečného svetla (keďže sa teraz ešte aj menil čas, je ho už o hodinku menej). Je pravda, že aj tieto prechádzky majú svoje čaro. Lístie na stromoch alebo pod ním je sfarbené do krásnych hnedo-žlto-červených tónov, čo je pastvou pre oči. No blato na topánkach je už zase iná rozprávka. Ale tak niečo za niečo. Netreba však hneď hádzať flintu do žita. Mne osobne teraz zostáva čas na dobehnutie toho, čo som v na jar a v lete zanedbala. Je čas reorganizovať šatník, urobiť generálny poriadok, vyzdobiť izbu, užiť si večer pod perinou s knihou alebo (v mojom prípade) so seriálom alebo s filmom, ktorý som už v lete chcela vidieť a iné indoorové aktivity. Ani uvariť si príjemnú večeru alebo upiecť koláčik, ktorý si s priateľom vychutnáme v teple izby pri pozeraní telky nie je zlé. Takže po rozlietanom a rozbehanom lete, prichádza usadlá jeseň, čo ale určite nie je na škodu. 



3. Viac času na seba

Možno len ja som taká divná, ale ja sa o seba určite viac starám práve v jesenných a zimných mesiacoch. Bude to asi tým voľným časom naviac. Večer si v pokoji nahodím pleťovú masku, nalakujem nechty, vypeelingujem si tvár, potom si dám naozaj dlhú horúcu sprchu, nasleduje maska aj na vlasy a nejaká tá pedikúra. Po práci je aj troška času na nákupy, keďže podľa hesla môjho priateľa sa chodí nakupovať, keď sa nedá byť vonku. Ja viem, trochu švindľujem aj cez jar a leto ale psst :). Môžem si vyskúšať aj nové nápady na líčenia. A samozrejme, mám aj viac času na písanie blogu, aj keď vychytať dobré svetlo na fotenie už je horšie. 




4. Obdobie chorôb 

Pamätám sa, že na základnej a strednej škole sme sa nevedeli dočkať, kedy príde takéto škaredé jesenné počasie, pretože to znamenalo chrípkovú alebo inú epidémiu a to bol znak, že nám vyhlásia chrípkové prázdniny. Vtedy sme boli všetci šťastní. Na vysokej už však takéto vymoženosti nie sú, človek aj trošku vyspel a už nechce byť zbytočne chorý. Pri kope povinností je ležanie s chrípkou v posteli luxus, ktorý si nie každý môže dovoliť. Vitamín C a iné podporné prostriedky imunity sú  pre mňa neuveriteľne podstatné hlavne v takomto období. Tak ani vy nezabúdajte na teplé čaje s citrónom a nejaké ovocíčko na olovrant. 


5. Obliekanie

Ako som už spomenula, letné šaty sú už v mojej skrini hlboko vzadu, čo ma samozrejme mrzí. Aj letné topánky a plavky už som zazimovala, lebo ich ešte pár mesiacov nebudem potrebovať. No v tomto ročnom období prichádza na rad činnosť v obliekaní, ktorú tiež milujem a tou je vrstvenie. Ako už asi viete, alebo vidíte mojím obľúbeným kúskom vo vrstvení je práve kardigán alebo ak chcete dlhší sveter bez gombíkov.  Tento konkrétne som ešte na jar kúpila vo Viedni v Primarku. Je teplý, jemný, len pri mojej "šikovnosti" sa mi vždy podarí vytiahnuť nejaké to očko, čo sa však vždy dá napraviť. Pod neho som dala jednoduché čierne tričko s aplikáciou strieborného zipsu v dekolte a na vrch koženkovú bundu, ktorá už nejaký ten piatok pamätá a je z Lidla. K tomu čiernu crossbody kabelku so striebornou retiazkou a modré jeggíny z C&A. Lakované, pohodlné, tmavomodré botičky a môžeme isť na prechádzku. Asi je vám jasné, že kabelka slúžila hlavne na odmeny pre malého maznáčika. Ale veď si aj zaslúžil lebo spolupracoval poslušne. 



A ako malý bonus, vám dám jednu fotečku aj môjho spolumodela, nezbedníka milujúceho prechádzky a piškóty. Je to fešáčik rodičov môjho priateľa menom Joker.


Dúfam, že sa vám dnešný outfit aj spolu s mojím kolegom modelom páčil. Budem rada ak mi napíšete do komentára, čo vy máte alebo naopak nemáte rady na jesennom období. Môžete ma sledovať už aj cez svoj google účet, klikutím na tlačidlo sledovať v pravom boku obrazovky, prípadne na mojom instagramovom alebo facebookovom profile. Za každé vaše sledovanie, alebo akúkoľvek odozvu som vám neskutočne vďačná :). 

Majte sa krásne,
vaša Dada. 

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Máš toho najkrajšieho spolumodela, ktorý ti mohol pri fotení asistovať <3 blato na topánkach nevadí, sú stále pekné... mne najviac vydržali topánky z https://www.eobuv.sk/damske.html poznáš? :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem, za tvoj komentár :)