Hešteg Dada na cestách - čo vidieť na Rhodose 2. časť

Ahojte,


pokiaľ ste nevideli prvý diel, kde sú zaujímavosti z hlavného mesta ostrova a pláž Anthony Quinn Bay, kliknite TU. V tomto článku sa presunieme do populárneho mesta Lindos, Údolia motýľov a ostrov Chalki.




Lindos 


Aj sem jazdí  autobus priamo z Faliraki a lístok stojí 4,40 eur. Cesta trvala približne hodinu. No hneď zo zastávky na vám naskytne pohľad na veľkolepú Akropolu Lindosu. Táto pamiatka je najväčším lákadlom pre veľké množstvo turistov. Najskôr prejdete úzkymi uličkami, pripomínajúcimi menší labyrint, kde je obchodík za obchodíkom. Obľúbeným suvenírom v rôznych prevedeniach je oslík, vďaka donkey taxi, ktoré vyvážajú turistov až na vrchol k Akropole. V tom teple to však pre tieto zvieratká nie je príliš pohodlné, čo sa mi až tak nepáči. Potom stačí už len vyšliapať zopár schodov a ste tu. Vstup do Akropoly stojí 12 eur  na osobu, ale pokiaľ ste študent alebo dôchodca, máte vstup zadarmo. Určite zostanete rovnako ako ja očarení nádherným výhľadom  na more a prekrásny záliv v tvare srdca. Po prehliadke sme si to namierili na prekrásnu pieskovú pláž, kde sme si zaslúžene oddýchli. More tu bolo rovnako čisté a teplé.




Farebná sukňa - Topánkovo, Tričko - Calliope, Kabelka - Primark, Sandálky - Deichmann




Údolie motýľov a ostrov Chalki


Ďalší deň sme sa vybrali na plánovaný výlet ponúkajúci cestovnou kanceláriou - Údolie motýľov a plavba loďou na ostrov Chalki. Po príchode do Údolia motýľov sme sa ocitli uprostred lesa. Skaly a stromy tu boli obsypané motýľmi Callimorpha quadripunctaria. Jeden mi dokonca pristál na hlave. Program pokračoval hodinovou plavbou loďou, z prístavu Kameiros na ostrov Chalki. Na ostrove Chalki je čarokrásne, romantické, prístavné mestečko s prekrásnymi farebných domčekov. Najprv nás ale zlákali reštaurácie, ktoré vynikali hlavne jedlami z rýb a morských plodov. Asi 15 minút peši bola prekrásna a priezračná pláž. Na Chalki je ešte o pár stupňov teplejšie ako na Rhodose, tak nám ovlaženie sa v mori padlo vhod. Privítali by sme tu jednoznačne viac času, pretože toto miesto je naozaj rajom na zemi. 

Šaty - Lindex, Klobúk - Topánkovo






Našu dovolenku sme si užili plnými dúškami a na tieto krásne miesta budeme ešte veľmi dlho spomínať. Určite sa oplatí vidieť a zažiť.

Malý bonus na záver (kamoška - modelka) 
Verím tomu, že po zhliadnutí tohto článku pouvažujete nad budúcou dovolenkou a možno si vyberiete aj toto prenádherné miesto - Rhodos.

Majte sa krásne,
vaša Dada. 



You Might Also Like

0 komentárov

Veľmi pekne ďakujem, za tvoj komentár :)