Alcina pre mastnú pleť

Ahojte, 

dnes si dáme opäť recenziu na produkty určené pre mastnú pleť. Žiadne prekvapenie u mňa, ja viem :). Tento krát sa mi vďaka spolupráci z elnino.sk podarilo otestovať produkty od značky Alcina. Pre mňa to bola prvá skúsenosť s touto značkou a potešila som sa, že aj táto značka má svoju vlastnú radu pre mastnú pleť For OILY SKIN. Lebo dobrých produktov na mastnú pleť nie je nikdy dosť. Tak sa poďme pozrieť, čo nám táto značka priniesla.


Z tejto rady som otestovala dva produkty, konkrétne fluidy. Začnem tým, ktorý mňa osobne zaujal viac a to, Alcina - AHA-fluid 10%. Tento fluid má ľahkú, krémovú konzistenciu a jeho základným benefitom je obsah 10% AHA kyseliny a to kyseliny glykolovej. Tieto kyseliny sú výbornými exfoliantmi, zbavujú pleť odumretých buniek a nečistôt. Pomáhajú s redukciou rozšírených pórov a celkovo podporujú regeneráciu pleti náchylnej na akné. Fluid neobsahuje parfum, aj keď z krému je cítiť jemne kyslastá vôňa, čo je však pri obsahu kyselín celkom normálne. S kyselinami to však netreba preháňať, určite úplne nemôžem odporučiť používať tento fluid každý deň, tak ako je uvedené na obale. Ja som ho používala približne každý druhý - tretí deň večer, aj keď v používaní kyselín, nie som už žiadny nováčik. Po nanesení môžete cítiť na pleti jemné štipkanie, čo však po chvíli prestane. Pre elimináciu tohto prvotného pocitu, nanášajte fluid na úplne suchú pleť, čo však úprimne, sama občas neviem dodržať. Pleť po použití je vyhladená a jemná. Pleť nezaťažuje ani nenecháva mastný film. Ide o zaujímavý produkt, ktorý môžem dievčatám s mastnou pleťou odporučiť ale pozor pri používaní, pokiaľ máte citlivú pleť. Rovnako ako pri iných produktoch s kyselinami, používajte vo svojej rutine aj krém s ochranným faktorom, nakoľko pleť môže byť náchylnejšia na slnečné žiarenie. Inak ide o doplnok mojej pravidelnej skincare, ktorý ma bavilo zaradiť si do rutiny. 

AQUA, GLYCOLIC ACID, ISOHEXADECANE, PPG-15 STEARYL ETHER, PROPYLENE GLYCOL, STEARETH-2, STEARETH-21, AMMONIUM HYDROXIDE, CETEARYL ALCOHOL, DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, PALMITIC ACID, STEARIC ACID, XANTHAN GUM


Na prvý pohľad, sa druhý produkt z tejto rady For Oily skin, príliš od prvého nelíši. Podobná konzistencia, farba, no tentokrát ho prezradí jeho jemná, bylinková vôňa, nakoľko ide o Alcina - Bylinný fluid s obsahom skorocelu, dráča obyčajného a zinku. Má antimikrobiálne účinky, čiže je opäť vhodný na mastnú pleť so sklonom k akné. Okrem toho si v zložení našla miesto aj kyselina salycilová, aj keď jej obsah v produkte bude veľmi nízky, nakoľko sa nachádza až v spodnej časti. Krémik je k pleti veľmi jemný, nedráždi pokožku, má skôr upokojujúci účinok. Oba tieto fluidy sa dajú používať spolu, ale ja som si tento obľúbila, na rozdiel od predchádzajúceho, v svojej rannej rutine. Čo mi však v zložení naopak prekáža, je obsah alkohol denátu (síce chápem, že ho použili na spojenie látok v produkte ale dalo by sa aj bez neho) a príliš veľa "voňavých zložiek, ktoré by mohli niekoho pleť podráždiť. Inak som nemala žiaden problém s používaním, aj na dennej báze. Ľahký krémik, ktorý pleť rozžiari, vyhladí a nenechá ju mastnú. 

AQUA, CETEARYL ISONONANOATE, C12-15 ALKYL BENZOATE, BUTYLENE GLYCOL, ALCOHOL DENAT., SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE/ACRYLAMIDE COPOLYMER, ZINC PCA, ISOHEXADECANE, PHENOXYETHANOL, HYDROXYETHYLCELLULOSE, POLYSORBATE 80, PARFUM, FARNESOL, XANTHAN GUM, METHYLPARABEN, SODIUM SALICYLATE, PLANTAGO LANCEOLATA LEAF EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, SALICYLIC ACID, ETHYLPARABEN, SORBITAN OLEATE, LIMONENE, PROPYLPARABEN, BERBERIS AQUIFOLIUM EXTRACT, BENZYL BENZOATE, LINALOOL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, CITRONELLOL, HYDROXYCITRONELLAL, CITRAL, GERANIOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL


Oba tieto produkty boli pre mňa zaujímavým obohatením mojej rutiny, aj keď úprimne, o niečo viac ma zaujal práve fluid s kyselinami. Ale len o málo :) Pre mastnú pleť so sklonom k akné, ktorá však nie je veľmi citlivá, budú veľmi vhodné. Značka Alcina ponúka ale aj ďalšie zaujímavé produkty, ktoré mám sama v hľadáčiku a vďaka týmto dvom produktom, sa na ne určite ešte pozriem. 
Napíšte mi, či vás niektorý z týchto produktov zaujal alebo či už ste niečo od značky Alcina skúšali.


Majte sa krásne, 

vaša Dada.  


 

You Might Also Like

0 komentárov

Veľmi pekne ďakujem, za tvoj komentár :)