Aj v Brne môže byť "blaze" :)

Ahojky, 


každý podľa mňa, už niekedy zažil stresujúcejšie obdobie. Myslím, že práve pracujúci študenti chápu, o čom hovorím. Skúškové, maturity, štátnice, všetko toto nám robí vrásky na čele. Toto skúškové mi však ozaj dáva zabrať. Všetok ten stres treba nejakým spôsobom vypustiť a vyventilovať. Mne osobne najviac pomáha zmeniť prostredie. Vypadnúť zo stereotypu, zažiť niečo nové, načerpať potrebnú energiu. Preto sme sa s priateľom vybrali navštíviť Brno. Presne, len tak. Bez zvláštnych plánov alebo dôvodu. A musím povedať, že tento deň nemohol byť lepší. 



Bola sobota a my sme si to namierili priamo na autobusovú stanicu, odkiaľ sme sa odviezli diaľkovým autobusom do Brna. Jedno z väčších českých miest nás privítalo príjemným počasím. Pozreli sme si centrum mesta, ich nezvyčajne vyzerajúce hodiny, (tí, ktorí ste tam boli určite viete ktoré myslím), ktorých fotku tu nebudem radšej zverejňovať a ďalšie zaujímavé pamiatky ako žirafokôň alebo rozkošný ružový tank (rozhodla som sa, že takéto vozidlo chcem) :). 





Ochutnali sme rôzne netradičné druhy pív (nie som pivný fajnšmeker ale niektoré boli naozaj super). Ďalej sme sa vybrali preskúmať krásny hrad Špilberk. Veľkosťou by sa dal prirovnať k Bratislavskému hradu, rovnako aj tým, že je situovaný na kopci a je z neho prekrásny výhľad na celé mesto. 








Priamo na hrade nájdete malú reštauráciu a kaviareň, kde môžete načerpať trošku atmosféry, pokoja a vychutnať si svoj obľúbený nápoj. Po pokojnom posedení sme sa vybrali inou cestou naspäť do centra. Natrafili sme tu na krásny malý vodopád a zaujímavý "altánok", v ktorom bol do kovu vliaty celý pôdorys hradu. 






Odtiaľto sme sa vybrali pozrieť ešte jednu pamiatku a to katedrálu sv. Petra a Pavla alebo inak povedané Petrov. Skvostná obrovská katedrála, ktorú si určite všimnete z každej časti Brna. Dá sa pri nej vychutnať nádherný západ slnka (máme odskúšané). 



Tento spontánny výlet dopadol jednoducho na jednotku. Oddýchli sme si, spoznali nové miesto a na chvíľku sme zabudli na povinnosti, ktoré nás čakajú. Dalo nám to úsmev a chuť pokoriť všetky výzvy. Všetkým odporúčam, pokiaľ prežívate ťažké obdobie, urobte si chvíľku na odpočinok a na načerpanie nových síl. Možno aj na takomto peknom mieste ako je Brno. 


Budem rada, ak mi do komentára napíšete, ako vy bojujete so stresujúcimi obdobiami vo svojom živote. Prípadne, môžete dať nejaký tip na výlet, alebo my s priateľom len tak neobsedíme :). 

Majte sa krásne, 
vaša Dada. 

You Might Also Like

0 komentárov

Veľmi pekne ďakujem, za tvoj komentár :)