Čiernobiely svet

 Ahojte, 

v módnych vodách neexituje snáď klasickejšia a nestarnúcejšia kombinácia ako čierna a biela. Vyváženosť týchto dvoch farieb, kde jedna umierňuje a zároveň zvýrazňuje druhú, vytvára dokonalú rovnováhu. Ak by sa takto ľahko dala namixovať aj rovnováha v našich životoch, ušetrili by sme si veľa energie a času. Bohužiaľ, ako asi viete také jednoduché to nie je. 

Cesta za rovnováhou v našich životoch, je neustály proces. Každý z nás má svoje chyby, neduhy ale aj skvelé schopnosti a prednosti. Uvedomenie si svojich chýb a zveľaďovanie predností je prvým krokom k jej dosiahnutiu. Nik nie je bez chýb, nech sa akokoľvek snaží. Trápením sa pre ne ale nič nevyriešime a len strácame čas a potenciál na rozvíjanie našich dobrých vlastností. Presne tak, sústredenie sa na to, čo chceme v našom živote dokázať a akým spôsobom sa chceme nášmu okoliu a hlavne sama pred sebou prezentovať, je to na čom záleží. 


 S mojimi nedostatkami som sa naučila žiť a pokúšam sa nájsť spôsoby, ako sa zlepšiť v tom, čo je pre mňa dôležité. Ľudia nie sú len dobrí (biely) a len zlí (čierny). Aj napriek tomu, že sa občas najmä na sociálnych sieťach stretávam s rôznymi ľuďmi, nemyslím si o nich, že sú zlí, aj keď sa na prvý pohľad môžu tak prezentovať. Nikomu nevidím do hlavy a úprimne, nevieme, čo sa skrýva za zatvorenými dverami ľudí, ktorí sa na internete prezentujú v nie najlepšom svetle. Neodsudzujem ani týchto! A viete prečo? Pretože v tom momente, by som zlyhala a spravila presný opak toho, na čom si zakladám svoj život. Nesúdiť ľudí na základe výzoru, alebo na základe povrchných kritérií. Pretože aj komentár, ktorý napíšu je len povrchným vyjadrením, pod rúškom anonymity internetu. Lebo väčšina z nich možno v reálnom svete trpí, alebo nevie riešiť svoje vlastné problémy. Alebo sa len chcú nejakým spôsobom stať silnejšími na úkor niekoho iného, aj keď v konečnom dôsledku nedosiahnu nič. Takže nechápu, ako môže niekto s nedostatkami robiť niečo iné. A to je v poriadku, každý má na sebapoznanie a sebarealizáciu svoj vlastný čas a môže si každý určiť mieru, akou sa do cesty za svojou životnou rovnováhou vrhne. Niekto sa k tomuto nedostane a samozrejme, je to čisto ich životné rozhodnutie. 


Asi to vyznie ako klišé, ale stále verím, že v každom z nás sa nachádza niečo dobré. Aj ten najväčší hejter na sociálnych sieťach má niekoho na kom mu záleží. Či už je to rodina, priatelia, deti a pod. Je ale len otázkou, či tieto dobré hodnoty chcú ľudia rozvíjať aj voči svojmu okoliu a okoliu na sociálnych sieťach alebo nie. Nie je ale cestou na hejterské a urážlivé komentáre odpovedať rovnakou menou. Preto sa vždy a s každým bavím s najväčšou úctou a slušnosťou, nech už mi napísal akýkoľvek komentár. A chcela by som o to poprosiť aj vás. Nie je to ľahké, ale oplácaním urážok, naozaj nikdy nedosiahneme žiadnu zmenu, len dospejeme ešte k väčšiemu boju a vytváraniu hádok a sporov. Pokúsme sa v komentároch, keď niekoho obraňujeme nikoho iného nezhadzovať a neurážať. Dá sa to a pokiaľ neviete ako, alebo máte v sebe negatívne emócie, komentár radšej nepíšte. Často krát vidím v obrane mňa pred hejterkými komentármi, aj osočovanie niekoho iného a napriek tomu, že si vašu snahu veľmi vážim, jej spôsob sa mi nepáči. Verím, že sa to dá aj lepším spôsobom. A úprimne, ak tým, že tieto urážlivé komentáre dostanem ja, zabránim tomu, aby ich dostal niekto iný, kto možno nemá toľko sily a odvahy to zvládnuť, má to pre mňa zmysel. 

 
Aby sme tento článok v krásnych čierno bielych flanelových šatách z bonprix, neskončili úplne pochmúrne, chcem sa všetkým vám, čo ma podporujete svojimi komentármi, krásnymi správami, ale aj ostatným, veľmi poďakovať a odkázať vám, ako veľmi si vážim každú z vás. Ďakujem. Každá z vás má svoj potenciál a verím, že na ňom budete spolu so mnou stavať a robiť náš svet o niečo krajším. A aj keď pochybíme, čo je samozrejme, ľudské, nevzdáme sa budeme pokračovať ďalej. 
 

Majte sa krásne, 

vaša Dada. 




You Might Also Like

0 komentárov

Veľmi pekne ďakujem, za tvoj komentár :)