Ako sa ľahko zbaliť na predĺžený víkend k moru? Azúrové pobrežie

Ahojte, 

dnes už nám nerobí žiadny problém, vybrať sa na predĺžený víkend (3-4 noci) autom, napríklad do obľúbeného Chorvátska alebo nájsť letenky za pár drobných aj do iných prímorských destinácií. Minulý rok sme takto vycestovali do talianského Bari, tento rok sa nám podarilo nájsť výhodné letenky na Francúzsku riviéru alebo inak Azúrové pobrežie, konkrétne do mesta Nice. No ešte predtým, ako si budeme užívať slnečné lúče a slanú, morskú vodu, musíme zvládnuť menej príjemnú povinnosť - balenie. Nesmie nám nič dôležité chýbať, ale sme obmedzené nosnosťou a veľkosťou príručnej batožiny, ktorú určujú letecké spoločnosti. V tomto článku vám dám zopár mojich osvedčených trikov a tipov pre efektívne balenie. 

balenie, čo zbaliť, dovolenka pri mori


Začnem tým, s čím má väčšina žien najväčší problém - oblečenie. Koľko a čo, všetko si zbaliť. Moje základné pravidlo na výlety a dovolenky je 2 ku 1. Čiže na každú noc na dovolenke beriem dva outfity - jeden na deň pri mori alebo na výlet a ďalší na večer. Beriem so sebou tielka, ale aj tričká (pretože spálené plecia nie sú príjemné, najmä pokiaľ cez deň chodíte po výletoch) a k tomu samozrejme, sukne, šortky a šaty. Napríklad, keď ideme na 3 noci (4 dni), beriem 2x tielko, 2x tričko, 1x šortky, 2x sukne a 1 šaty.  A nezabúdam ani na svetrík alebo ľahkú rifľovú bundičku, keby sa večer schladilo. Vďaka svojej alergii na slniečko nezabúdam ani na šatku, ktorou si môžem prekryť ruky, pretože práve tie najviac trpia. Ďalšie pravidlo je brať so sebou kúsky, ktoré sa dajú veľmi ľahko kombinovať. Preferujem bledšie farby, pretože menej priťahujú slniečko. No a samozrejme, plavky, dva vrchy a dva spodky :). 

oblečenie k moru, balenie k moru, čo zabaliť k moru

K moru beriem veľkú plážovú tašku, malú kabelku zase na večeru do mesta. Do plážovej kabelky uterák, osušku, opaľovacie prípravky (SPF 50, na tvár aj na telo kvôli alergii) šlapky, slnečné okuliare, klobúk na hlavu a vyrážame. Keďže v lietadle sú tekutiny v príručnej batožine obmedzené na 1 liter, veľmi oceňujem miniatúrky kozmetických produktov. Preto ma veľmi potešil batôžtek s cestovnými baleniami od značky Dove. Prípadne, využijem fľaštičky, do ktorých si prelejem všetko potrebné - šampón, sprchový gél, olejček na vlasy (veľmi dôležitý, pretože všetci vieme, že kombinácia slnka a mora ničí vlasy), aloe vera gél (úžasný na upokojenie pokožky po opaľovaní alebo ako prvá pomoc pri uštipnutí hmyzom), krém na tvár, telové mlieko a iné. Nesmiem zabudnúť ani na gélový deodorant, Lady Speed stick, ktorý používam ako ochranu proti otieraniu stehien. Bez tohto pokladu v lete nevychádzam.

doplnky k moru, čo zabaliť k moru,

Naše výlety sú z polovice chodenie po zaujímavých a krásnych miestach a z druhej užívanie si na pláži. Preto si vždy zabalím pohodlné topánky, v ktorých dokážem bez problémov chodiť celý deň, a vopred si pozriem, na aké pláže sa chystáme, aby som nezabudla aj na topánky do vody, ktoré sa vám zídu najmä na kamienkových alebo zmiešaných plážach. Pri jednoduchších outfitoch sa môžem veselo vyblázniť na doplnkoch. Preto sa nemusím báť siahnuť aj po výraznejších náušniciach od Gigi jewellery. Sú prekrásne, ľahučké a vyrobené z láskou. V neposlednom rade si nezabudnite vziať aj cestovnú lekárničku a zriadiť cestovné poistenie. Nižšie nájdete môj "baliaci" zoznam, ktorý si môžete jednoducho stiahnuť a využiť pri balení sa na dovolenku :) A keď už budete zbalené, nebude vám nič chýbať a môžete si spokojne vychutnať svoju dovolenku pri mori. 


balenie k moru, balenie do príručnej batožiny


My sme si užili predĺžený víkend na Francúzskej riviére. Po prílete do Nice sme sa takmer ihneď ocitli na viac ako 5 km promenáde s kamienkovými plážami. Výhľad na prekrásne azúrovo modré more nás oboch hneď uchvátil. Pláže tu boli čisté, kamene boli veľké, skôr okrúhle, takže sa na nich dalo ležať, ale odporúčam topánky do vody. Mesto bolo živé, centrum plné reštaurácii a barov, čiže o jedlo ani atmosféru nebola núdza. 

Nice, cestovanie do Francúzska
Nice

Ďalší deň sme skoro ráno vstali, aby sme stihli loď do slávneho Saint Tropez. Veľmi som sa na toto miesto tešila, bodaj by nie, veď už ako malá som milovala filmy s Loius de Funesom o četníkoch. Po 2,5 hodinovej plavbe sme konečne dorazili na miesto. Prvotný dojem bol celkom príjemný. Malé mesto s loďkami a jachtami v prístave. Prvé kroky smerovali práve k slávnej policajnej stanici z filmu, kde sa momentálne nachádza múzeum. Nasledovala obchodná ulica s butikmi so svetovými módnymi značkami. Uličky mesta boli naozaj očarujúce, čo sa ale o mestských plážach povedať nedá. Menšie pláže v blízkosti centra boli neudržiavané. Opäť kamene ale oveľa menej príjemné, more plné rias a nimi aj obrastené kamene. Rozhodne odporúčam topánky do vody. Je možné, že mimo mesta je kvalita iná ale toto ma ozaj sklamalo. 

Saint Tropez, plavba lodou, plavba loďou
plavba lodou, plussize outfit, oblečenie pre moletky
Tričko - C A 
Šortky - Bonprix 
Balerínky - F and F 

Saint Tropez
Saint Tropez, četníci zo Saint Tropez,

Poslednou zastávkou na našom výlete nebolo nič iné ako Monako. Mesto/štát plný luxusných áut, jácht, hotelov a víl. Je to veľmi zvláštne mesto pod skalnatým kopcom, priamo pri mori. Dokonca na určitých miestach nájdete aj verejné výťahy, pretože mesto je akoby poschodové :). Okrem užívania si na pláži s krásnou azúrovou vodou a jemnými kamienkami, sme stihli pozrieť aj najslávnejšie kasíno Monte Carlo. Luxus tohto miesta netreba dokazovať, treba to zažiť :) 



Prvú, malú dovolenku máme už za sebou a veľmi sme si ju užili. Predsa len aj kvapka relaxu na pár dní vie veľmi pomôcť. 

Ak máte ešte niečo, čo nesmie vo vašom kufri chýbať, určite mi napíšte do komentára. Rovnako mi napíšte, kam sa chystáte na dovolenku alebo kde už ste prípadne dovolenkovali :) 

Majte sa krásne,

 vaša Dada. 

You Might Also Like

3 komentárov

  1. My ideme tento rok buď do Grécka (ostrov Kos alebo Rhodos), alebo do Turecka, alebo možno do Dubaja. 😊💖

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na Rhodose sme boli minulý rok :) nájdeš aj celý článok o tomto výlete :) je tam neuveriteľne krásne :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem, za tvoj komentár :)