Krása sebavedomia

 Ahojte, 

podľa názvu vám je asi najviac jasné, čomu sa chcem venovať v dnešnom článku. Toto začarované slovíčko sa u mňa skloňuje veľmi často. Najmä v správach, ktoré mi píšete, vždy vyzdvihujete moje sebavedomie a že niektoré z vás mi ho dokonca veľmi závidia. Úprimne, tieto správy sa mi vždy ťažko čítajú, lebo tak veľmi by som každej z vás kúsok z môjho darovala alebo vám dala priamy recept na to, ako ho dosiahnuť. Taký bohužiaľ nie je. Tak ako každá z nás je individuálna ľudská duša, aj cestu za svojim sebavedomím si musíme odkráčať každá svoju. Ale zopár vecí by som na tejto ceste vyzdvihla. 

Obklopujme sa povzbudením okolia 

Snáď v každom článku týkajúcom sa sebavedomia si prečítate radu Zbavte sa toxických ľudí v svojom okolí. Ale kto sú vlastne títo ľudia? Je jasné, že sa nechceme stretávať s ľuďmi, ktorí vám nejakým spôsobom ubližujú a je jedno v akom slova zmysle. Ale môžu nimi byť aj ľudia, o ktorých na prvý pohľad možno ani nevieme. Napriek tomu na vás prenášajú svoju vlastnú negativitu. A ako správne chápete, v negatívnom prostredí nie len nevykvitne kvetina ale ani nerastie sebavedomie. Skúste sa teda obklopovať pozitívnymi, sebavedomými a cieľavedomými ľuďmi a určite sa na vás niečo z ich sebavedomia nalepí. Pretože napriek tomu, že sa to nezdá, sebavedomie vie byť v istom zmysle, nákazlivé. A ako v zlom, tak aj v dobrom. 

Stanovme si ciele s nezabudnime sa za ne odmeniť 

Všetci si uvedomujeme, že v dnešnej dobe na seba kladieme až prehnane obrovské nároky. Je dobré vytvoriť a stanoviť si ciele a ísť si za nimi, ale ani cvičenie nezačínate rovno od začiatku s 200 kilovou činkou. Potrebujeme začať pekne postupne, pomaly, každý vo vlastnom tempe. A výsledky sa po určitom snažení určite dostavia. Vtedy prichádza moment aj na odmeniť. Pretože to bude práve tým hnacím motorom, do ďalších a ďalších cieľov a výziev. A je jedno, aké šialenosti pre seba vymyslíte, nie je lepší pocit a aj lepší spôsob na podporu sebavedomia ako to, že viete, že sa vám niečo podarilo. Chcete sa naučiť cudzí jazyk, naučiť sa tancovať, zmeniť svoju prácu, dopriať si vysnívanú dovolenku... Akýkoľvek cieľ vás napadne, vás už počas cesty k nemu, posúva dopredu aj k vyššiemu sebavedomiu. 

 Páčiť sa sama sebe 

Možno to vyznie trošku povrchne ale asi každá poznáme ten super pocit, keď sa môžeme upraviť, vyfintiť a vybrať si na seba nejaký skvelý outfit. Vtedy sa doslova cítime ako bohyne a nie len, že máme pozitívnejšiu náladu ale aj chodíme odvážnejšie, vzpriamenejšie, jednoducho sebavedomejšie. Doprajme si teda častejšie tento pocit a nečakajme, len keď sa dostaví špeciálna príležitosť. Lebo takúto si môžeme spraviť aj každý deň (realistickejšie aspoň raz do týždňa :). A keď už sme pri fintení sa, patrí k nemu si dopriať aj nový vietor v podobe nových kúskov do šatníka. Celý tento outfit som si vyskladala v spolupráci s Bonprix. A neviem, ako je top u vás ale mňa extrémne teší, obliecť si nové krásne kúsky niekam von a cítiť sa výnimočne. 

 

Blúzka - Bonprix (link na podobnú, táto už je žiaľ vypredaná)
Džíny- Bonprix (link na podobné)
Kabelka - Bonprix (link na podobný kúsok)
Klobúk - Bonprix 


A nakoniec, asi len jedna veta za všetky, kým si nezačneme dostatočne vážiť, samé seba, správať sa k sebe samej ako k najlepšej kamoške, ku komu potom chceme vedieť tieto city cítiť, keď nie k najdôležitejšej osobe v svojom živote, ktorou sme práve MY. My píšeme náš príbeh a každá sekunda, ktorú venujeme sebe sa naozaj počíta. 

Majte sa krásne, 

Vaša Dada. 


You Might Also Like

0 komentárov

Veľmi pekne ďakujem, za tvoj komentár :)